.
KalleNalle kävi kanssamme Punakaharjun Kotiseutumuseolla  Hiukkajoen  Hälvänmäessä  kesäjuhlassa ja bongasi pihasta näin komean traktorin, Mallalle iloksi.
 Pihassa oli useampi pata kolmijalan päällä ja ilmassa tuoksui niittykukkien ja savun lisäksi ihana lohikeito. Aluksi siis syötiin.
Pihalla oli pitkät pöydät ja niissä aidot poppanaliinat, täällä ollaan taitavia käsitöissä ja keitto oli suussa sulavaa, KIITOS!
Niityllä on komea tuulimylly.

Piha-alueella on myös vanha, maalattiainen savusauna. Hyvät löylyt täällä saisi, tuumi KalleNalle. Huomaa, hän on ottanut servetin laudeliinaksi, ettei nokeennu...
Pihassa on myös kaksi kamarinen rakennus ja sen esineistöön KalleNalle tutustui tarkasti, oikein tarkasti:
Hän tietää jo Emännän arvostavan oikeaa pannukahvia ja kokeilee kahvimyllyä, saisiko jauhettua muutaman pavun? Onneksi kahvia ja nisua oli pihalla tarjolla ja lapsille mehua.
Kotiseutujuhlassa oli myös hauska näytelmä. Hiukan teatteri esitti Anneli Pulkan kirjoittaman komedian Maitolavailua. Näin KalleNallekin pääsi kesäteatteriin ja piti kovasti näkemästään!
Sitten siirryimmekin Punkaharjulle ja ilmassa tuoksui suloisesti valkolehdokki.
Myös harvinaisen kelta-apilan löysimme.
Täällä poimimme kesän ensimmäiset mustikat, suuret ja mehevät. Niitä nautittiin jogurtin ja talkkunajauhojen kanssa, Isäntä valutti hunajaa päälle omaan annokseensa. Ihanaa kesäherkkua!
Matkalla Lustoon www.lusto.fi  löysimme muutaman kanttarellin, mutta niitä ei tien vierestä poimittuna tohtinut syödä, eikä Isäntä olisi muutenkaan luottanut Emännän sienituntemukseen...
Lustossa KalleNalle pääsi taas kesäteatteriin. Simo Hämäläinen: Kätkäläinen ja marjamiljoonat, ohjaus Martti Luukko ja kuinka ollakkaan kirjailija oli itse paikalla katsomossa! Hauska näytelmä, ihana kesäilta ja herkullinen väliaikatarjoilu.Tässä kaksi  kuvaa lavasteista, huomioi pieni Valmet!

Punkaharjulla vietettiin suloisia, lämpöisiä kesäpäiviä uiden ja luonnossa liikkuen. Poikkesimme myös Retretissä, opastetulla kierroksella taidenäyttelyssä.

Käytiin myös retkellä, ensin Savonlinnassa.
Ensimmäinen vierailukohde oli, tietysti Nalle 110-vuotta- juhlavuosinäyttely, Nukke- ja lelumuseo Suruton www.nukkemuso.fi Täällä KalleNalle sai kiivetä koriin vaihtamaan kuulumisia toisten Nallejen kanssa. Sain luvan ottaa kuvan, KIITOS! Ihana paikka vierailla, ensi vuonna on Barbien vuoro. Täältä hankittiin pientä muistamista Mallalle.
Seuraavaksi suunnattiin tietysti Olavinlinnaan. Tuuli oli voimakas, KalleNallen oli haasteellista asettua kuvattavksi, mutta näköalat olivat huikeat.
 Vahvan muurin nurkassa pysyy pieni KalleNalle tallessa! Emäntä kantoi häntä repun verkkotaskussa, sieltä näki hyvin, mutta oli turvassa tuulelta. Muutoin hän matkasi Emännän uudessa, ihanassa Kesäkassissa.
Muurilta näki hyvin ohi kulkevan proomun, VEKE 70 .
Kun KalleNalle kiipesi pässin sarviin, hän herätti jälleen kerran lasten huomion ja sai iloisia vilkutuksia. Niihin oli hyvä vastata näin korkealta.
Välillä KalleNalle huilasi ankuroituneena rantakalliolla, kun Emäntä katseli käsityöpuoteja.
Toki myös syötiin retkellä ja tietysti Puruveden muikkuja! Herkullisen aterian jälkeen poikettiin Taito-Shopiin katsomaan Jukka Rintalan Viivasta unelmaksi juhlapukuja ja tehtiin hiukan ostoksia, mm. ihanaa Prinsessan piriste teetä.
Torilla syötiin tietysti lörtsyjä ja mansikoita sekä herneitä ja ostettiin kesäherkkuja mukaan.

Seuraava retkikohde oli Kerimäen kirkko, johon menimme hiljentymään. KalleNallekin malttoi istua hiljaa penkissä Isännän ja Emännän välissä. Kävimme tapulikahvilassa ja kuinka ollakkaan, KalleNalle katosi! Siinä sitten ihmettelimme, että lähtikö hän kiipeämään rappuja yllös kellotorniin, mutta ei...
Hän oli mennyt seinälle lampettiin!
Kelpasi siinä katsella ympärilleen pienen KalleNallen! Täällä oli kauniita käsitöitä myytävänä.
Lähellä kirkkoa on myös Taito-Shop ja siellä on kaikkea kaunista sekä ystävällinen palvelu. Saimme luvan kuvaan:
 Löydätkö KalleNallen kauniin Kenkäveron puutarha-huivin päältä? Hän osaa kujeilla ja piiloutuu aina jonnekkin!

Punkaharjulla käytiin myös maisemaristeilyllä 106-vuotiaalla, aidolla höyrylaivalla ja taas kesätuulen vuoksi KalleNalle matkusti repun verkkotaskussa, mutta näki hyvin maisemat.

Tässä laiva on jo palannut laituriin ja lähdimme uimaan, Isäntäkin vaikka vesi oli koko ajan viileää. Myöhemmin lähdimme taas mustikkaan.

Punkaharjulta siirryimme Mikkelin Kenkäveroon, kävimme syömässä lounasta tässä mahtavassa matkailukohteessa.
Tässä Virpi Pekkalan teoksessa Isäntä ja Emäntä näkivät ikäänkuin itsensä, lomatunnelmissa.
KalleNalle kokeili päärakennuksen suljettuja rappuja, katso miten kauniit!
Vanhat kengät taitavat maksaa vieläkin kenkäveroa, kun kukkivat niin kauniisti tässä entisen pappilan pihassa.