IMG_6581.jpg

Kesän teemana on kerätä luonnonkukkakasvio ja teen sen valokuvin sekä ihan vaan katselemalla niittykukkia.

IMG_6585.jpg

IMG_6584.jpg

IMG_6589.jpg

IMG_6580.jpg

14 silmukkaa puikolle nro 3. Alkuun muutama kerros resoria ja sitten kiva pitsineule varteen. 

IMG_6577.jpg

IMG_6586.jpg

Kodin Ruhtinatar lahjoitti kerän Novitan Louhetar-lankaa kesäsukkia varten. Kiitos lahjasta! Sait minut taas innokkaasti puikkojen äärelle, sillä uusi lanka ja uudet kujeet.  Todella mukava tuntuma langassa, puuvilla antaa oman vaikutuksensa. Taidan ottaa heti käyttöön, jahka tämä lämmin ilma hiukan viilenee. Iltasaunan jälkeen nämä on mukava laittaa jalkaan. Kuvasin sukat lopuksi rantakivillä ja vieressään on oikein pienet lemmikit, vaikka eivät erotukaan.

IMG_6576.jpg

Nämä pienet kerät jäi eli lanka olisi riittänyt pikkuisen pidempiinkin varsiin. Kerin ensimmäisen sukan jälkeen samaan kuviokohtaan saadakseni mahdollisimman harmonisen kokonaisuuden. 

IMG_6579.jpg

Jämälangoista virkkasin oman versioni NUPU NUPU Kätkö-pussukasta. Nappia vaille valmis. Virkkasin pykäreunan ja siihen silmun nappia varten. Kuvasin puna-apiloiden vierellä, lankahan on osin Novitan cotton softia ja osin mansikkamaito tuttifruttia, kesäsukkalankaa vuoden takaa. 

IMG_6575.jpg

Käytiin ostamassa mansikoita suoraan viljelijältä. Kuvassa uusin työntekijä. Osaavatkohan pääskyset käydä ruokkimassa myyntipöydän vieressä poikastaan?

IMG_6571.jpg

Punkaharjun Art up näyttelyn pihalla on kukka-ampelit heinäseipäissä roikkumassa. Takana taidelakana mikä maalattiin Johanna Oraksen opastamana yleisön voimin. Kuuntelimme osin hänen haastattelunsa ja vierailimme hänen myyntinäyttelyssään. 

IMG_6570.jpg

Kahvila Tovin edessä on kiesit ja niissä kukkia.  Nautimme kahvit ulkona ja kuuntelimme harpun soittoa. Kiitos kivasta hetkestä Ystäville!

Kävin myös Olavinlinnassa kierroksella. Suosittelen lämpimästi! Oopperajuhlat on tältä vuodelta siirretty ensi vuoteen, joten linnassa pääsi erikoiskierokselle oopperan käytössä oleviin tiloihin. Kannattaa kuitenkin varata runsaasti aikaa käyntiin, koska se on nyt niin suosittu. Odottaminen sisäänpääsyyn sujuu mukavassa kesätuulessa laiturilla, mikä on turvallista. Kesätuuli tuulettaa pois kaikki pöpöt. Kukaan ei ihan liki kyllä pyrkinytkään. Lenkkarit kannattaa laittaa jalkaan, liikkuminen on hiukan haasteellista kapeissa käytävissä ja kivirapuilla.  Savonlinnassa on muutenkin kiva käydä kesällä!