IMG_4685.jpg

Kolme viikkoa sitten poimin pihasta nämä tuoksuvat illakon kukat. Illakko vastusti talven tuloa, kasvatti vahvaa vartta ja kukki. Nyt on jo pakkanen ja lumi laittanut illakonkin talvilevolle.

IMG_4687.jpg

Samaan aikaan ostimme kotimaisen atzalean kotiin. Olen joka aamu laittanut sen aluslautaselle vettä ja antanut sen juoda n. 10-15 min ja kaatanut lopun veden pois. 

IMG_4703.jpg

Tässä on atzalea nyt, kukkii komeasti ja voi hyvin!  Olemme molemmat oikein tyytyväisiä. Atzalea johdattaa aiheeseen: Mitä lahjaksi Miehelle? 

Isäntä antaa seuraavia vinkkejä: 

1. Osta lahja yhdessä saajan kanssa! Tätä Kultaista sääntöä Isäntä erityisesti korostaa. Näin lahja pääsee varmasti käyttöön ja olette molemmat tyytyväisiä.

3. Tavalliset käyttötekstiilit ovat kaikki päässeet käyttöön, kuten sukat, neulepuserot, paidat, solmiot jne. Erityisesti urheilutekstiilit ovat olleet mukava yllätys. Ruskovillan hartialämmitin on ollut talvisin oiva lisä hiihtäessä. 

4.Itsetehdyt lahjat, niitä Isäntä arvostaa, kas niissä on Rakkautta joka silmukassa!

5.Itsetehty kortti, suvun nuorempien jäsenten muistamisena, saa arvoisensa paikan kodissamme. 

6. Yhteinen konsertti, teatteri, elokuva tms. yhdessä päätetty tapahtuma ja väliajalla hyvät leivoskahvit!  Juhlapukeutumisessa Isäntä toivoo Emännän valitsevan solmion, jos se kuuluu pukukoodiin. 

7.Mokkapalat! Marjaisat jälkiruuat, marmeladit ja hillot, marjat kaikissa muodoissaan, kinuskikastike! Kotoiset, itsetehdyt herkut vievät Isännän sydämen.

8. Ruukkukasvi. Orkidea tai muu hiukan haasteellinen kukka, siis kukkiva tai komeaksi kasvava viherkasvi tuottavat kasvattamisen iloa. 

9. Kirja. Isäntä tykkää lukea dekkareita, ratkoa ristisanoja ja sudokuja. Satukirjoja on mukava lukea pienille vieraille.  Miehekäs keittokirja. Isäntä kokkaa pilkulleen reseptin mukaan ja hyvää tulee! Marttojen Penninvenyttäjän keittokirja on mainio ja edullinen.

10. Kone. Sähköhammasharja, partakone, mikä tahansa perheelle ja Miehelle hyödyllinen sähköinen työkalu on aina hyvä juttu. Myös työkalut ovat sopiva juttu. Tässäkin taas, muista Kultainen sääntö: Mies mukaan tai hän itse valitsee!

11. Vihta! Itsetehty tai torilta ostettu kruunaa saunanautinnon. Saunaharja. Kunnollinen kylpytakki tai pyyhe. Ehkäpä teet myös saunajuoman itse? Kotikaljaa, kotitekoista mehua, raikasta vettä?

12. Elämykset, yhdessä tekeminen, seikkailu, yllätys! 

13. Heijastin! Myös heijastavat asusteet ovat käyttökelpoisia. Vielä ehtii neuloa itsekin.

IMG_4705.jpg

Yritin neuloa vauvalangan loppuun, mutta hyppynen jäi vielä. Aluksi villasukat, joihin pienen jalka mahtuu vuoden vanhanakin. Loppulangasta tumput, joihin käytin myös erään Nalle-jämän lopun.   Sukkiin kului 40 g ja tumppuihin 22 g. 

Kerran lahjoitimme pienet sukat eräälle miehelle, tehtävänannon kera: Etsi näille käyttäjä! Hän oli juuri saanut 1. lapsenlapsen.  

Mitä kivaa teidän sohvalla ehdotetaan lahjaksi Miehelle?