IMG_7184.jpg

Neuloin neilikka väristä Novita cotton soft langasta puseron Novita kesä 2022 numeron ohjeella omin muokkauksin. Malli oli hihaton, mutta minä halusin lyhyet hihat. Pääntie on aika alas laskeutuva eikä mallissa ole lyhenenttyjä kerroksia, mutta katsotaan miten toimii käytössä. Ostin 8 kerää lankaa ja se viimeinen kerä on eri värjäyserää. Käytin sitä hihojen resoreihin, ettei väriero näy. Kivan pituiset hihat tuli. Yläkuvassa väri ei ole oikein.

Jätin pois malliin kuuluvat nyppylät, sellaisia olen neulonut kerran nuorena tyttönä tyynynpäälliseen. Se riitti minulle. Niitä oli kyllä kiva tehdä silloin, mutta enää en kaipaa. Malli on kivan selkeä ja istuu hyvin. Alaosan muokkasin leveäksi resoriksi ja se istuu kauniisti ja sopivan ilmavasti. IMG_7183.jpg

Tässä kuvassa neilikka väri näkyy oikeammin. Kuvassa erottuu myös lisäykset kainaloiden alapuolella, neuloin lisää oikeita silmukoita. Hihat on ihan suorat ilman lisäyksiä, silmukoita 70. Lanka on suloisen pehmoista neuloa eikä se halkeillut. Otan tämän käyttöön jahka tulee hiukan viileämpi sää kuin tänään kun on ennustettu yli 20 asteen lämpötilaa. Olen erityisen tyytyväinen, että Novita lehdestä löytyi mieluinen malli neulottavaksi, kuten edellisestäkin numerosta. 

Onko sinulla jokin kesäkäsityö menossa? 

Haastan vastaamaan edellisen kirjoituksen aiheeseen lähiruuasta. Lisäksi suosittelen tutustumaan kivaan Kirjastosukka- haasteeseen.